Privéworkshops
Met of zonder ervaring
Teambuilding

Werken met klei

Als je wilt leren werken met klei, is het belangrijk om hier een goede cursus voor te volgen. Er zijn namelijk bepaalde technieken voor nodig om het boetseren met klei tot een goed einde te brengen. Wanneer je iets fout doet tijdens het proces, breekt je creatie mogelijk wanneer je dit probeert te bakken. Dat zou zonde zijn. Voorkom brokken en kom snel eens langs bij Studio KD in Mol.

Heb je vragen over het werken met klei? Neem contact op!
werken met klei

De basistechnieken om te werken met klei

Je kan klei op verschillende manieren bewerken. Naast het boetseren met klei, kan je het materiaal ook in een vorm duwen om een specifiek ontwerp te creëren. Welke techniek je juist hanteert, hangt allemaal af van wat je wilt maken tijdens de workshop. Ga je voor een schaal naar eigen ontwerp? Dan is kneden beter gepast. Wil je eerder een beeldhouwwerk creëren tijdens de keramiekworkshop? In dat geval is het ook mogelijk om met een mal voor klei te werken. Eenmaal je hebt gekozen voor een techniek, is het tijd om zelf aan de slag te gaan. Volg je een workshop kleien voor beginners? Dan sta ik je met veel plezier bij tijdens dit proces en voor je het weet ben je zelf met klei aan het boetseren.

boetseren met klei

Laat je creativiteit los

Wanneer je met klei aan het werken bent, kan je je creativiteit helemaal de vrije loop laten gaan. Dit maakt boetseren met klei dan ook zo leuk om te doen. Wil je graag zelf aan de slag gaan met dit materiaal? Neem dan vandaag nog contact met mij op. Bekijk ook zeker eens mijn portfolio en doe inspiratie op voor jouw volgende project.