... een unieke combinatie van beeldhouwen en keramiek.
Je hebt al enkele beelden van klein formaat in keramiek gemaakt?
Je wil een uitdaging aangaan om groter tot zelfs levensgroot te werken?
Dan zijn de workshops monumentaal beeldhouwen voor jou ideaal! Hoe groter je werkt in keramiek hoe uitdagender het wordt. Het hol maken van grote beelden vereist meer handigheid. Je kan niet anders dan de juiste droogtijden respecteren en je moet de juiste technieken hanteren om je klei zonder luchtbellen rond je armatuur aan te brengen. Kunstenares Katrin Dekoninck leert je tal van tips en technieken om monumentaal te kunnen werken. De workshops zijn bedoeld om te oefenen en je een goede basis te geven.

Je kan kiezen voor een 3-daagse workshop (meermaals per jaar) of een 6-daagse zomerworkshop (enkel in juli of augustus).

Het verschil zit niet in de moeilijkheidsgraad want bij beide workshops heb je een minimum aan klei-ervaring nodig met boetseren en bakken en doorloop je dezelfde stadia. Elke workshop start van bij het begin. Je maakt je eigen creatie (foto, schets, tekening of kleine maquette die je meebrengt) en de begeleiding is individueel. Door het verdubbelen van de tijd bij de 6-daagse kan je je echter nog iets meer verdiepen in materiaal en techniek én kan je ook iets groter werken (hoogte: 80 cm). Door de vele technieken die aan bod komen primeert het esthetisch aspect (de vorm of het 'mooie' van je beeld) niet. Zie het dus als een oefening. Na afloop kan je zelfstandig aan de slag om monumentaal te gaan beeldhouwen.

3-daagse monumentaal boetseren (gevorderden)

Tijdens deze workshop werk je aan een middelgroot beeld naar keuze (max 55cm) zodat je alle pijnpunten en technieken zelf kan ondervinden. Je leert alles over soorten klei, complexe armaturen (stellage), voorbereiding voor het boetseren van een groot werk, uithollen, ondersteunen van staande figuren of andere abstracte vormen boetseren, droogtijden etc. Kortom alle technieken worden aangeleerd alsof je levensgroot zou werken.
Eveneens besteedt de workshop veel aandacht aan het stoken van een beeld. Stoken kan je uit één stuk maar ook stoken in verschillende onderdelen is een optie. Dit is een zeer handige techniek die je zal toelaten om met een kleinere oven toch levensgroot te kunnen werken. Na het stoken ga je de verschillende onderdelen weer naadloos aan elkaar zetten. Dit leer je aan de hand van een duidelijke demonstratie en voorbeelden in het atelier.

 • Aantal dagen: 3
 • Aantal personen: max. 8 per workshop
 • Locatie: Atelier Studio KD, Gompelbaan 209, 2400 Mol
 • Kostprijs: 400 € (btw inclusief) - te betalen binnen de 14 dagen na inschrijving.
  • Inbegrepen: eten, dranken, alle materialen en les.
  • Niet inbegrepen: Eventueel bakken van je werk is niet inbegrepen. De kostprijs van het bakken hangt af van de grootte en de vorm van het beeldje maar deze prijzen variëren tussen € 30 en € 45 en worden nadien aangerekend.

6-daagse zomerworkshop monumentaal boetseren

De 6-daagse zomerworkshop laat toe om nog dieper in te gaan op elke fase en je kan ook groter werken: tot max 80 cm. Deze grootte is het maximum om het haalbaar te maken en jezelf ook plezier te gunnen met het boetseren.

Je hebt niet alleen meer tijd om je beeld te maken maar aan de hand van video-demo’s kan er ook dieper ingegaan worden op elke fase. Hierdoor leer je sneller waar alle technische knelpunten verborgen zitten. Tijdens het laatste deel van de opleiding, het bakken in onderdelen en opnieuw aan elkaar restaureren, kan je ook oefenen op stalen die Katrin als lesgeefster vooraf klaarmaakt. In een 3-daagse kan dit enkel mondeling besproken en getoond worden.

Sinds Studio KD gehuisvest is in een groter atelier, is er nu de mogelijkheid om deze unieke week te organiseren. Het atelier is voldoende ruim om comfort te bieden aan elke deelnemer zodat iedereen rustig en met voldoende plaats creatief aan de slag kan gaan.

Tijdens deze 6-daagse zomerworkshop dompelt Katrin je niet alleen onder in een echte kleiwereld maar laat ze je ook meegenieten van de prachtige groene omgeving waarin haar atelier is gevestigd. De regio van de Kempense meren biedt heel wat mogelijkheden voor gezellige zomeravonden, leuke terrasjes, recreatie (fietsen, wandelen, zwemmen) en logeren in het groen. We voorzien zeker heel wat leuke tips zowel voor de groep als individueel. In de prijs is tevens 1 groeps-barbecue inbegrepen (als het weer het toelaat).

We helpen je ook graag bij de keuze voor je overnachtingen.

De zomerworkshop is zeker een unieke leerrijke beleving voor al wie monumentaal aan de slag wil gaan en gelijkgestemde creatievelingen wil leren kennen.

 • Aantal dagen: 6
 • Aantal personen: max. 8 per workshop
 • Locatie: Atelier Studio KD, Gompelbaan 209, 2400 Mol
 • Kostprijs: 950 € (btw inclusief) - voorschot te betalen binnen de 14 dagen na inschrijving.
  • Inbegrepen: eten, dranken, alle materialen en les.
  • Niet inbegrepen: Eventueel bakken van je werk is niet inbegrepen. De kostprijs van het bakken hangt af van de grootte en de vorm van het beeldje maar deze prijzen variëren tussen € 30 en € 45 en worden nadien aangerekend.

Algemene verkoopsvoorwaarden

Uw deelname is geldig na ontvangst van de betaling voor de workshop binnen de 14 dagen volgend op uw inschrijving op de website. Bij inschrijving op last minute openstaande plaatsen ten laatste de dag voorafgaand aan de workshop of cash ter plaatse.
Annulering door de deelnemer is enkel mogelijk binnen die 14 dagen na het sluiten van het contract door inschrijving via de website en dit enkel mits schriftelijke bevestiging hiervan per e-mail op administratie@studio-kd.be.
Bij annulering na het verstrijken van deze termijn is het volledige inschrijvingsgeld verschuldigd. Studio KD biedt de contractant steeds de mogelijkheid om in een door Studio KD uitdrukkelijk aanvaarde vervanger te voorzien. Afwezigheid, evenals vroegtijdig vertrek tijdens de cursus, wordt niet gecompenseerd. Studio KD staat niet toe dat de contractant een cursus volgt op een andere datum of uur dan deze waarvoor initieel werd ingeschreven. Indien de contractant toch beslist de geplande cursus op een andere datum of tijdstip te volgen, zal opnieuw het volledige inschrijvingsgeld verschuldigd zijn.
Studio KD behoudt zich het recht voor om zelf de workshop te annuleren tot 7 kalenderdagen voor de start van de workshop. Reeds betaalde deelnameprijzen zullen in dit geval binnen 14 kalenderdagen na de kennisgeving van de annulering aan de contractant worden terugbetaald.

Bankgegevens: Bank Van Breda - IBAN: BE83 6451 0561 1615 - BIC: JVBABE22

Door je in te schrijven in één of meerdere van onze workshops sta je ons toe dat wij de gegevens opslaan om uw inschrijving te verwerken en om u verder te kunnen informeren. Je gegevens worden enkel gebruikt door Studio-KD