Workshop: beeldhouwen in keramiek met Katrin Dekoninck

2-daagse basis workshop: beeldhouwen in keramiek (voor beginners):

Deze workshop is een workshop beeldhouwen in keramiek voor beginners. Je hebt dus geen enkele ervaring nodig en iedereen is welkom!
Het is een workshop waarin alle basis technieken over beeldhouwen in keramiek aan bod komen.
Wij bekijken dit zowel theoretisch alsook komen er in de praktijk de volgende zaken aan bod:
Boetseren met klei, opbouwen, uithollen, het bakken in de oven etc
Je maakt op twee dagen je eigen beeldje naar keuze (max 40cm) waarbij we gebruik maken van een eenvoudig armatuur.
Voor deze workshop hoeft je niets mee te brengen. Alle materialen zijn beschikbaar, buiten uw idee van het beeld dat je wil boetseren tijdens de workshop (foto, schets, tekening of klein maquette).

Na afloop van deze workshop heb je een eerste stap gezet in de wereld van het monumentaal beeldhouwen en enkele basistechnieken geleerd.
Prijs voor deze workshop: € 240 eten, dranken, alle materialen en les inbegrepen / eventueel bakken van je werk is niet inbegrepen°

°De kostprijs van het bakken hangt af van de grote en vorm van het beeldje maar deze prijzen variëren tussen € 20 en € 40.

Voor mensen die van ver komen zijn er leuke B&B in de buurt om te overnachten. Ik hoor het graag indien ik kan helpen…

 

DOWNLOAD DE PDF MET PRAKTISCHE INFORMATIE

 


Voor data en aanmeldingen van deze workshop ga naar:

 

Data & inschrijven

 

3-daagse specialisatie beeldhouwen in keramiek

... een unieke combinatie van beeldhouwen en keramiek.
U heeft al enkele beelden van klein formaat in keramiek gemaakt.
U wil een uitdaging aangaan om groter tot zelfs levensgroot te werken?
Dan is deze cursus voor jou ideaal!
Hoe groter je werkt in keramiek hoe moeilijker de techniek wordt. Het hol maken van grote beelden vereist immers enige technische kennis: je kan niet anders dan de juiste droogtijden respecteren en je moet de juiste technieken hanteren om je klei zonder luchtbellen rond je armatuur aan te brengen.
Doel van de cursus: Tal van tips en technieken die je nodig hebt om groot te kunnen werken. De cursus is bedoeld om te oefenen en je een goede basis te geven. Tijdens deze cursus werk je aan een middelgroot beeld naar keuze (max55cm) zodat je alle pijnpunten en technieken zelf kan ondervinden. Je leert alles over soorten klei, complexe armaturen (stellage), voorbereiding voor het boetseren van een groot werk, uithollen, ondersteunen van staande figuren of andere abstracte vormen boetseren, droogtijden etc. Kortom - alle technieken die we toepassen worden aangeleerd alsof je levensgroot zou werken.
Eveneens besteden we veel aandacht aan het stoken van een beeld. Stoken kan je uit één stuk maar ook stoken in verschillende onderdelen. Dit is een zeer handige techniek die je zal toelaten om met een kleinere oven toch levensgroot te kunnen werken. Na het stoken ga je de verschillende onderdelen weer naadloos aan elkaar zetten (dit leer je aan de hand van een duidelijke demonstratie en voorbeelden hier in het atelier).
Voor deze workshop hoeft je niets mee te brengen. Alle materialen zijn beschikbaar, buiten uw idee van het beeld dat je wil boetseren tijdens de workshop (foto, schets, tekening of klein maquette).
Door de vele technieken die aan bod komen primeert het esthetisch aspect (de vorm of het 'mooie' van je beeld) niet.
Het gaat deze dagen echt om de techniek - zie het dus als een oefening.
Na afloop van deze workshop heb je alle technieken geleerd om monumentaal te gaan beeldhouwen.
Prijs voor deze workshop: € 350 eten, dranken, alle materialen en les inbegrepen / eventueel bakken van je werk is niet inbegrepen°

°De kostprijs van het bakken hangt af van de grote en vorm van het beeldje maar deze prijzen variëren tussen € 30 en € 45.

Voor mensen die van ver komen zijn er leuke B&B in de buurt om te overnachten. Ik hoor het graag indien ik kan helpen…

 

DOWNLOAD DE PDF MET PRAKTISCHE INFORMATIE

 

Voor data en aanmeldingen van deze workshop ga naar:

 

Data & inschrijven

 

 

Algemene verkoopsvoorwaarden

Uw deelname is geldig na ontvangst van de betaling voor de workshop binnen de 14 dagen volgend op uw inschrijving op de website. Bij inschrijving op last minute openstaande plaatsen ten laatste de dag voorafgaand aan de workshop of cash ter plaatse.
Annulering door de deelnemer is enkel mogelijk binnen die 14 dagen na het sluiten van het contract door inschrijving via de website en dit enkel mits schriftelijke bevestiging hiervan per e-mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Bij annulering na het verstrijken van deze termijn is het volledige inschrijvingsgeld verschuldigd. Studio KD biedt de contractant steeds de mogelijkheid om in een door Studio KD uitdrukkelijk aanvaarde vervanger te voorzien. Afwezigheid, evenals vroegtijdig vertrek tijdens de cursus, wordt niet gecompenseerd. Studio KD staat niet toe dat de contractant een cursus volgt op een andere datum of uur dan deze waarvoor initieel werd ingeschreven. Indien de contractant toch beslist de geplande cursus op een andere datum of tijdstip te volgen, zal opnieuw het volledige inschrijvingsgeld verschuldigd zijn.
Studio KD behoudt zich het recht voor om zelf de workshop te annuleren tot 7 kalenderdagen voor de start van de workshop. Reeds betaalde deelnameprijzen zullen in dit geval binnen 14 kalenderdagen na de kennisgeving van de annulering aan de contractant worden terugbetaald.